Kijk hier alle uitzendingen van de Lang Leve Thuis! infodagen terug

Hebben jouw thuis wonende ouders steeds vaker je hulp nodig? Experts en ervaringsdeskundigen delen vernieuwende inzichten en praktische tips over langer, veilig thuis wonen.

Elke aflevering gaat over een specifiek thema, zoals gezond eten of personenalarmering.

Gezond eten

Essentieel om vitaal oud te worden, is gezond eten. Maar hoe blijf je dat doen? En wat zijn dan eigenlijk de aanbevelingen vanuit de wetenschap? In deze uitzending vertelt onze gastspreker Pol Grootswagers (Universitair onderzoeker Voeding en Veroudering van de Wageningen University) over de laatste inzichten op dit gebied.

Samen zorgen

De taken verdelen met de familie. En wellicht vrienden en buren. Niet altijd even gemakkelijk. Zeker niet als er één iemand dicht in de buurt van pa of ma woont en de rest op afstand. Hoe zorg je dan voor gelijke verdeling? En welke trends zien we in de “informele zorg”? Gastspreker Marjolein Broese van Groenou (Hoogleraar informele zorg van de Vrije Universiteit Amsterdam) vertelt je hier alles over.

Personenalarmering

Soms is een oogje in het zeil wel zo prettig. Voor de familie, voor de ouder of voor beiden. Wat moet je dan allemaal regelen? En hoe kies je de juiste oplossing? Opa Henk Rem vertelt over zijn ervaringen met personenalarmering. Daarnaast gaan we in op een innovatie op het gebied van personenalarmering.

De Lang Leve Thuis! online talkshow

In de online talkshow komen alle onderwerpen om langer veilig thuis te wonen aan bod. Met als host Hadassah de Boer, bekend van onder andere de NPO, bespreken tafelgasten hun ervaringen en nieuwe oplossingen om thuis te blijven wonen.

Schrijf je gratis in voor de volgende Infodagen!

Er komen regelmatig nieuwe Infodagen met nieuwe uitzendingen. Schrijf je in om op de hoogte te blijven.

Een bevestiging van je inschrijving per mail

Automatisch herinneringen voor nieuwe Infodagen

Het programma zodra die bekend is

Leuke en handige informatie over de zorg voor je ouder(s)

Regel samen de zorg met elkaar. Niemand blijft achter.

Hou iedereen in de familie altijd op de hoogte, met de Hello 24/7 regel-het-samen-app. Iedereen weet wat er speelt. Samen regel je eenvoudig de zorg met elkaar. Met familie, vrienden en buren.

Inclusief gedeelde familie-agenda, videobellen en het handige familieprikbord

Voor familie, vrienden en buren

Download de Hello 24/7 app gratis

Plan jouw gratis kennismaking

Even kennismaken? Of heb je advies nodig op het gebied van de zorgen voor je (kwetsbare) vader, moeder of dierbare? Wij staan voor je klaar! Plan gratis een 30 minuten gesprek met ons.

Eenvoudig per telefoon

Persoonlijke hulp en aandacht

Gratis en vrijblijvend

Altijd eerlijk advies