“Mijn dochters houden zo gelukkig een oogje in het zeil. Dat geeft een prettig en veilig gevoel.“ ​

In de serie “Verhalen van klanten” gaat Hello 24/7 op bezoek bij haar klanten thuis. Waarom hebben ze gekozen voor Hello 24/7? En wat is hun persoonlijke situatie? In deze editie lees je het verhaal van Henk Rem, die op 85-jarige leeftijd nog altijd prettig thuis woont.

Na een succesvolle loopbaan bij Philips geniet de thuiswonende Henk Rem al een tijdje van zijn pensioen. Maar van achteroverleunen in een ouderenhuis is voor de 85-jarige Henk voorlopig nog geen sprake. ‘’Hello 24/7 geeft mij de mogelijkheid om zelfstandig thuis te blijven wonen.’’

Een tablet in de woonkamer. De smartphone ligt op de koffietafel. Henk doet veel digitaal, maar blijft bescheiden. ‘’Ik ben echt geen expert, maar ik red mezelf goed op digitaal vlak.’’ Op een zonovergoten zaterdag blikt Henk terug op zijn carrière. Die verklaart wat van zijn digitale kunde: moderne techniek is Henk bepaald niet vreemd. Hij werkte zijn hele professionele leven bij Philips, waar hij betrokken was bij de ontwikkeling van de eerste kleurentelevisies.

’’Hobby’s? Ik kom soms niet eens aan lezen toe’’

– Henk Rem, 85 jaar

Tot zo’n 30 jaar geleden. Een ontslagronde sneed een flink deel uit het personeelsbestand. Waaronder Henk. ‘’Veel medewerkers boven de 55 verdwenen.’’ Pensioen lag in het verschiet. Maar thuisblijven? Dat was voor de reislustige Henk en zijn vrouw geen optie. ‘’We waren beiden met pensioen, dus tijd was er genoeg. Het besluit was snel genomen: we gaan eropuit’’, blikt Henk terug. In de jaren die erop volgen breekt een nieuwe fase aan. Spanje, Portugal, Scandinavië: met de caravan zagen hij en zijn vrouw de uithoeken van Europa. Tot een reis naar zijn zwager in Thailand zijn voorlopig laatste reis bleek. ‘’Ik hoorde op het vliegveld van de eerste lokale coronabesmettingen. ‘’Ik was nét voor de bui uit terug in Nederland.’’

De caravan staat nu al bijna twee jaar in de stalling. Corona, nog steeds. ‘’Nee, dat reizen zit er voorlopig niet meer in’’, verzucht Henk. ‘’Ik ben nu op een leeftijd waarop je voorzichtig moet zijn. Je moet ook realistisch vooruit kijken.’’ In die optiek schafte Henk een jaar geleden het Oogje in het zeil aan. Later volgden ook de Buddy en Hello Uitgekookt. ‘Die oplossingen helpen mij enorm. Sinds het wegvallen van mijn vrouw heb ik geen gasstel meer aangeraakt. Sommigen vinden het leuk, dat koken, maar ik niet. Nu bestel ik Hello uitgekookt. En als er iets gebeurt, heb ik mijn Buddy achter de hand’’, vertelt Henk. ‘’Eigenlijk is het heel simpel: met deze personenalarmeringen kan ik thuis blijven wonen. Of eigenlijk: Hello 24/7 geeft mij de mogelijkheid thuis te blijven wonen.’’

’’Eigenlijk is het heel simpel: met deze persoonsalarmering kan ik thuis blijven wonen.’’

– Henk Rem, 85 jaar

En van die vrijheid geniet Henk. Het coronavirus mag hem dan wel tijdelijk in Nederland houden- een rustig leven is voor de actieve tachtiger niet weggelegd. ‘’Hobby’s? Ik kom soms niet eens aan lezen toe. Ik ga regelmatig naar familie en gepensioneerde vrienden, doe tuinonderhoud: voordat je ’t weet is de dag voorbij.

Even bellen hoe de Hello 24/7 app bij jou past?

We staan voor je klaar om naar je te luisteren en je te helpen. Je krijgt altijd een eerlijk advies.

Op werkdagen bereikbaar van 09.00 – 17.00 uu