4x onmisbare online mantelzorghulp

Op zoek naar fijne apps, handige tools of informatieve websites die je kunnen helpen bij het regelen van de zorg? Google staat er vol mee, maar zoals wel vaker op het internet is het door de bomen moeilijk om het bos te zien. In dit artikel bespreken we vijf handige tools die jou als mantelzorger kunnen ondersteunen, zodat jij wat meer tijd voor jezelf overhoudt.

1: Mantelzorgwegwijzer van het Zilveren Kruis

Weten waar je als mantelzorger moet beginnen is een flinke drempel. Op de mantelzorgwegwijzer van Zilveren Kruis krijg je aan de hand van een paar vragen een passend advies met handige tips en tools om mee aan de slag te gaan. Aanrader!

2: kennisplatform MantelzorgNL

MantelzorgNL is dé landelijke vereniging voor mantelzorgers in Nederland en biedt ondersteuning aan iedereen die voor een ander zorgt. Op de website vind je onder andere informatie over wet- en regelgeving rondom mantelzorg, maar ook praktische tips en adviezen voor het omgaan met de uitdagingen die mantelzorg met zich meebrengt.

3: NLvoorelkaar

Met dit  sympathieke initiatief bieden en vragen duizenden Nederlanders hulp. Nadat je aangeeft waar je ongeveer woont en waar je naar op zoek bent,  krijg je direct een overzicht krijgt van alle beschikbare hulp in jouw buurt. Dat kan gaan over het uitlaten van de hond, tot het doen van de boodschappen of het lopen met een oudere. Zorg vragen voelt op deze website nauwelijks als een drempel.

 

4: Hello 24/7

Deze is je hopelijk welbekend. Waarom Hello 24/7 niet in deze lijst kan missen? Hoe je het ook went of keert- bij het dragen van de zorg heb je meer mensen nodig. Je broer, zus, neef, buuf of beste vriend. Met Hello 24/7 deel je alle zorg en regel je alles makkelijk samen. Van gedeelde agenda tot maaltijdbestellingen en zelfs op afstand een oogje in het zeil houden. zo komt niet alles op jouw schouders terecht komt. Je kunt hier gratis aan de slag.

 

Ga aan de slag mantelzorg in je organisatie! Schrijf je vrijblijvend in voor tips & tricks

%d bloggers like this: