Hello 24/7 en Rijndam Revalidatie krijgen ZorgTech-voucher toegekend

Het begin van een enerverende samenwerking: Hello 24/7 heeft in een consortium met Rijndam Revalidatie een ZorgTech-voucher van InnovationQuarter ontvangen. Die willen we inzetten om een brug te slaan tussen de formele zorg (de zorginstellingen) en de informele zorg (de familie, vrienden en mantelzorgers).

De voucher, met het thema ‘gezond oud worden’, wordt door de jury van het innovatieprogramma ZorgTech toegekend aan veelbelovende consortia die bestaan uit een zorg- en technologiepartij. De voucher helpt deze bedrijven zo beter in te spelen op de zorgvraag die speelt in de maatschappij. De samenwerking tussen Hello 24/7 en Rijndam Revalidatie is een opvallend voorbeeld tussen de inzendingen, vindt Marieke Kodde, programmamanager van ZorgTech. ‘’Zo’n nieuwe samenwerking laat zien dat ZorgTech meer is dan alleen een vouchertoekenning.’’

Waardevolle bijdrage aan ontwikkeling van slimme zorg

Alex Vermunt, Head of Technology & Operations bij Hello 24/7, denkt dat de voucher een waardevolle extra duw in de rug is. ‘’ZorgTech biedt ons waardevolle inzichten en stelt ons in staat onze producten en propositie steeds verder te verbeteren. We kijken ernaar uit om in deze ronde samen met Rijndam de koppeling te maken tussen deze zogeheten formele en informele zorg: de mantelzorgers en zorginstellingen.’

Op 19 mei is door de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving het advies Anders leven en zorgen gepubliceerd, waarin aandacht wordt geschonken aan de rol van 5 miljoen mantelzorgers in Nederland. Zij worden op dit moment onvoldoende betrokken bij de zorg voor een dierbare, terwijl juist deze groep de komende jaren de druk op zorg kan verlichten. Samenwerking tussen formele zorg en informele zorg is cruciaal om te voorkomen dat er “onorthodoxe oplossingen” nodig zijn in de zorg, schrijft de Raad.

Over het ZorgTech programma

Het innovatieprogramma ZorgTech wordt mogelijk gemaakt door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-HollandTNOInnovationQuarter en Medical Delta; de uitvoering is in handen van InnovationQuarter en Medical Delta. Het nieuwe programma is nog in ontwikkeling. Zodra er meer over bekend is, lees je dat op de overzichtspagina van ZorgTech.

Meer weten?

Neem dan contact op met Alex Vermunt (alex.vermunt@hello247.nl). Er is ruimte binnen het project voor meer partners om aan te sluiten, ook in het kader van kennisdeling.