Albert Schweitzer ziekenhuis en Hello 24/7 starten mantelzorgproef met 6 maanden ondersteuning en zoeken 40 deelnemers uit regio Drechtsteden

Albert Schweitzer ziekenhuis en Hello 24/7 zijn op zoek naar 40 (ex)patiënten die willen deelnemen aan een kosteloze proef van een half jaar binnen de regio Drechtsteden. Waarbij mantelzorgers en patiënt binnen revalidatietrajecten worden ondersteund, waardoor de zorg en nazorg voor patiënten kunnen worden verlicht.

Vanuit de twee organisaties en met steun van de gemeente Dordrecht gaat deze week een proef van start waarbij gekeken gaat worden of extra mantelzorg-support aan (ex-)patiënten van Albert Schweitzer ziekenhuis kan bijdragen aan een lagere zorgvraag (door verminderen van terugval en heropname) wanneer zij ondersteund gaan worden met diensten en oplossingen van Hello 24/7.

‘Recentelijk ontstond de gedachte dat slimme mantelzorg wel eens zou kunnen bijdragen aan een lagere zorgvraag bij het ziekenhuis, omdat zij problemen kunnen voorkomen of eerder kunnen signaleren. Of dit daadwerkelijk zo is, kan alleen maar bepaald worden door dit uit te proberen.’ aldus Marcel Wilschut, Innovatie Manager van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

‘Gedurende een half jaar kunnen we kosteloos en vrijblijvend families ondersteunen met praktische diensten zoals huishoudelijke hulp, verse maaltijden, familie app en personenalarmering. Waarbij we zorgvuldig monitoren of we op deze wijze een verschil kunnen maken voor de geregeld druk belaste mantelzorger.’ aldus Arthur Clement, oprichter Hello 24/7.

Deelnemers aan de proef kunnen hierbij denken aan; 6 keer een maaltijd box, welke goed is voor één week avondeten, 6 keer huishoudelijke hulp (3 uur per keer), persoonsalarmering Oogje in het zeil en/of de Hello Buddy knop (alarm- en serviceknop). Na de 6 maanden zal er een persoonlijke evaluatie plaatsvinden.

Susan van Oostrom – van der Meijden, beleidsadviseur sociaal domein Gemeente Dordrecht ‘Wij zijn vanuit de gemeente Dordrecht graag betrokken bij dit initiatief. Wij hebben als gemeente een verantwoordelijkheid voor het organiseren van de zorg binnen onze gemeente en steunen vanuit dat perspectief initiatieven die de zorg kunnen verbeteren en vergemakkelijken.’

Voor deze proef is het projectteam op zoek naar 40 (ex-)patiënten met bijbehorende mantelzorgers en familieleden, waar tijdelijk extra hulp nodig is (bijvoorbeeld na een operatie) of omdat er langere hulp nodig is in verband met een achteruitgaande situatie (bijvoorbeeld bij tekenen van dementie). De betreffende (ex-)patiënt moet wel woonachtig zijn in de regio Drechtsteden, de mantelzorgers en familieleden kunnen buiten dit gebied wonen. Voor meer informatie en aanmelden voor deelname, ga naar www.hello247.nl/asz of bel 085 80 85 222.

Initiatiefnemers van deze proef zijn Albert Schweitzer ziekenhuis en Social Tech onderneming Hello 24/7. De proef wordt gesteund door de Gemeente Dordrecht.